Waheeda werkt sinds 2018 voor ons als externe verzekeringsarts. De eerste jaren had zij daarnaast een vaste baan als verzekeringsarts, maar sinds 2020 werkt zij volledig als zelfstandige. En dankzij de coronapandemie werkt zij nu ook met veel plezier als medisch adviseur letsel voor ons. Maak kennis met het hoe en waarom van Waheeda’s carrièrekeuzes.
Hoe kwam jij in 2018 bij 1MA terecht?
Ik kende Deha Erdogan, hij werkte toen al als zelfstandig verzekeringsarts voor 1MA. Deha kwam op kraambezoek na de geboorte van mijn eerste kind. Ik was in dienst bij UWV als verzekeringsarts, maar twijfelde of ik daarmee verder wilde. Deha dacht dat 1MA bij mij paste. Hij had gelijk. Toen ik kennismaakte met 1MA voelde ik me meteen thuis.
“1MA past bij mij als mens en als arts. Ik werk graag in een kleine, platte organisatie waar iedereen elkaar kent. Samen vormen we een hecht team. Iedereen hier is een tikkeltje perfectionistisch en houdt van structuur en duidelijkheid. Daarin herkennen we elkaar, maar dit zijn ook belangrijke eigenschappen om expertise- en letselschadetrajecten goed uit te voeren.“
Wat spreekt je het meest aan in je werk als verzekeringsarts voor 1MA?
Ik doe verzekeringsgeneeskundige expertises bij arbeidsongeschiktheid, dus beoordeel als verzekeringsarts in hoeverre iemand fysiek en mentaal belastbaar is. Wat mij bij 1MA erg aanspreekt is dat ik mijn bevindingen als arts veel uitgebreider moet onderbouwen dan ik gewend was.
“Ook spreekt me het type ondernemers aan waarmee ik hier in de regio Oost vaak te maken heb. Veel veeteelt- of akkerbouwbedrijven, vaak familiebedrijven van de oude stempel.”
Je volgde het interne opleidingstraject letsel van 1MA, waarom wilde je dat?
Daar ben ik ‘ingerold’ door de coronapandemie. De expertises stopten tijdelijk, omdat cliënten niet meer naar ons spreekuur mochten komen voor het onderzoek. Dus ik had even niets te doen, terwijl 1MA wel veel letselschadewerk had. Ik was nog een leek op het gebied van letsel, maar kon als ervaren arts wel assisteren bij bepaalde werkzaamheden.
“In eerste instantie heb ik dat vooral gedaan om 1MA te helpen. Want eerlijk gezegd, ik dacht altijd dat ik letselschade niet leuk vond. Pas toen ik echt kennismaakte met het vak, groeide mijn interesse in het werk van een medisch adviseur. Daarom volgde ik het interne opleidingstraject. Het traject bestond uit theorie, veel wet- en regelgeving onder andere, en praktische ervaring opdoen onder supervisie van ervaren medisch adviseur Paul Draaijer. Na ongeveer driekwart jaar was ik klaar om ook volledig zelfstandig als medisch adviseur te werken. Komend jaar haal ik ook nog de RGA titel.“
Waarom besloot je om volledig als zelfstandig arts te gaan werken?
Er is veel werk voor mij als zelfstandig verzekeringsarts en medisch adviseur, dus dat zorgt voor genoeg financiële zekerheid. Ik had vooral behoefte aan meer vrijheid om mijn tijd te besteden zoals ik dat wil. Ik kan ook zelf mijn opdrachten kiezen, waardoor ik heel afwisselend werk heb. Er is geen vaste baan te vinden waarin je expertise, letsel én ziektewetbeoordelingen combineert, zoals ik dat nu doe.
“Mijn week is goed gevuld. Voor 1MA doe ik 1 tot 2 dagen expertiseonderzoeken bij arbeidsongeschiktheid en 1 dag medisch advies bij letselschade. Voor een arbodienst doe ik 1 dag per week ziektewetbeoordelingen. Dat is heel ander werk, maar erg goed voor mijn kennis en kunde als arts. Het houdt me breed inzetbaar. Naast het werk heb ik nu meer ruimte over voor andere dingen. En als moeder van twee jonge kinderen is het ook heel fijn dat ik zelf mijn werktijden kan bepalen. Ik werk om de schooltijden van de kinderen heen.“
Wat vind jij van 1MA’s kernwaarden: objectief, mensgericht en zonder poespas?
Dat is precies zoals ik ben als mens en arts! Daarom voel ik me ook zo thuis bij 1MA. Ik werk nu 1 dag per week op kantoor in Rosmalen, daar zijn spreekkamers voor de expertiseonderzoeken.
“Ik woon zelf in Berkel en Rodenrijs, dus moet ver reizen. Als ik dichtbij woonde zou ik elke dag naar kantoor komen. Dat is veel gezelliger dan thuis werken.”