onze blogs

null
Waheeda Joemai werkt als zelfstandig verzekeringsarts en medisch adviseur voor 1MA

Als zelfstandig VA/MA bepaalt Waheeda Joemai zelf haar werk

Waheeda werkt sinds 2018 voor ons als externe verzekeringsarts. De eerste jaren had zij daarnaast een vaste baan als verzekeringsarts, maar sinds 2020 werkt zij volledig als zelfstandige. En dankzij de coronapandemie werkt zij nu ook met veel plezier als medisch adviseur letsel voor ons. Maak kennis met het hoe en waarom van Waheeda’s carrièrekeuzes.

lees verder
LUC houdt het MS-team van 1MA alert

Het succes van LUC en de feedbackknop

Onze medisch secretaresses zijn de ogen en oren van 1MA. Zij spreken cliënten en opdrachtgevers het meest. Zij merken het als eerste als een proces of systeem niet optimaal werkt. Sinds een jaar bundelen we deze waardevolle feedback per thema tijdens het medisch-secretaressen-overleg. Miriam Bommer, staffunctionaris procesverbetering, vertelt hoe dit helpt om kwaliteitsslagen te maken.

lees verder
Joyce Dautzenberg, medisch secretaresse expertise bij 1MA

Dag van Joyce Dautzenberg, coördinerend secretaresse expertise

Joyce is coördinerend secretaresse van ons expertiseteam en begeleidt verzekeringsgeneeskundige expertises. Ze geeft ons graag een kijkje in haar dagelijkse werk. Want wat is een VG-expertise eigenlijk? Waarin verschilt haar werk van collega’s die medisch adviestrajecten letselschade begeleiden? En wat merken opdrachtgevers en betrokkenen van onze kernwaarden? Lees het in deze blog.

lees verder
Suzanne Zwikker, medisch secretaresse bij 1MA

Geen poespas? Zó brengen we dat in praktijk

Vorig jaar, toen wij onze nieuwe naam en huisstijl introduceerden, zag medisch secretaresse Susanne de banner met onze drie kernwaarden: objectief, mensgericht, geen poespas. Zij dacht: mooie woorden, maar hoe brengen we ze in praktijk? Dat wilde ze graag onderzoeken voor het medisch secretariaat letsel. Een top idee! In deze blog haar bevindingen.

lees verder
Medisch adviseur en verzekeringsarts RGA Paul Draaijer bij 1MA

Pauls belangrijkste rol als expertise-arts? Knopen doorhakken!

“Op basis van mijn deskundigheid en oordeel, kunnen betrokkenen de volgende stap zetten,” zegt Paul Draaijer, medisch adviseur en verzekeringsarts bij 1MA. Paul werkt bij ons heel veel als medisch adviseur in letselschadezaken. Die ervaring maakt ook zijn expertise-werk als verzekeringsarts makkelijker. Wat is zijn taak bij verzekeringsgeneeskundige expertises? En hoe helpen onze kernwaarden daarbij?

lees verder
1MA interviewt in het kader van haar 10-jarig jubileum mensen uit het werkveld

Als expertise-arts ben je onafhankelijk als je volledig vrij bent van partijen om je eigen oordeel te geven

1MA bestaat in 2022 10 jaar! In dat kader interviewen we mensen uit het werkveld om hun kennis breed te delen. In dit het laatste interview van ons jubileumjaar deelt advocaat Erik-Jan Wervelman zijn visie op het expertise-onderzoek en de second opinion bij AOV-zaken. Erik-Jan is gepromoveerd op de particuliere AOV en werkzaam bij VWW advocaten | mediation.

lees verder
1MA interviewt in het kader van haar 10-jarig jubileum mensen uit het werkveld

Het medisch advies is een verduidelijkingsmoment dat het proces versnelt

1MA bestaat in 2022 10 jaar! In dat kader interviewen we mensen uit het werkveld om hun kennis breed te delen. Deze keer is dat Stan Teuben, senior manager Achmea Personenschade en voorzitter van het Platform Personenschade van het Verbond van Verzekeraars. Werken met één gezamenlijk medisch advies sluit aan bij een minder complex en transparanter stelsel met meer regie voor de slachtoffers.

lees verder
Deha Erdogan is expertisearts AO bij 1MA

Verzekeringsarts Deha wil het hele verhaal horen

“De betrokkene uitgebreid spreken kost tijd, maar levert uiteindelijk juist tijdwinst op,” zegt Deha Erdogan, zelfstandig verzekeringsarts en expert arbeidsongeschiktheid (AO) bij 1MA. Wat houdt zijn werk in? Hoe komt hij tot een zorgvuldige beoordeling? En hoe brengt hij daarbij onze kernwaarden in praktijk? Je leest het in deze blog.

lees verder
Medisch secretaresses begeleiden de medische dienstverlening van 1MA

Onmisbaar zijn ze, onze medisch secretaresses

“Jeetje, wat werken bij jullie veel medisch secretaresses!” Dat horen wij wel eens en het klopt. Medisch secretaresses begeleiden onze medische dienstverlening voortvarend, van begin tot eind. Wat doen zij en hoe brengen zij onze kernwaarden in praktijk, lees je in deze blog. “Leuk werk en geen dag is hetzelfde”, zeggen medisch secretaresses Winni en…

lees verder
Kernwaarden 1MA: objectief medisch advies en mensgericht werken zonder poespas

Waardengedreven medisch advies van 1MA = geen poespas

Een objectief advies uitbrengen vinden wij heel belangrijk. Net zoals mensgericht en zonder poespas werken. Deze drie kernwaarden hebben we vastgelegd en doorgevoerd in onze bedrijfsvoering en communicatie. En daar houden we ons aan! Hoe doen we dat in de praktijk? In deze blog staat onze kernwaarde ‘medische adviezen zonder poespas’ centraal.

lees verder
Onderzoekslocatie van 1MA in Amstelveen

En… hoe bevalt onze nieuwe locatie in Amstelveen?

Na het schilderwerk en inrichten van de spreekkamer was het dan zover: op 17 december jl. ontving onze verzekeringsarts Deha Erdogan de allereerste cliënt in Amstelveen. Sindsdien gebruiken we deze spreekuur- en onderzoekslocatie voor de cliënten uit de westelijker gelegen regio’s. Zij hoeven nu niet meer naar Rosmalen of Eindhoven te komen voor een expertise…

lees verder
Kernwaarden 1MA: objectief medisch advies en mensgericht werken zonder poespas

Waardengedreven medisch advies van 1MA = mensgericht

Een objectief advies uitbrengen vinden wij heel belangrijk. Net zoals mensgericht en zonder poespas werken. Deze drie kernwaarden hebben we vastgelegd en doorgevoerd in onze bedrijfsvoering en communicatie. En daar houden we ons aan! Hoe doen we dat in de praktijk? In deze blog staat onze kernwaarde ‘mensgerichte medische adviezen’ centraal.

lees verder
Vergaderen LR b

Terug in de tijd met… Laurens Buisman en Kristel Seinhorst

Waarom hebben jullie in 2012 1Medisch Adviseur opgericht? Laurens: “Ik vroeg mij al langere tijd af waarom altijd twee medisch adviseurs naar hetzelfde dossier keken. En hoe het kon dat medische adviezen werden uitgebracht zonder de persoon in kwestie zelf te zien of te spreken. Dat kon objectiever, persoonlijker en een stuk efficiënter vond ik.…

lees verder
Kernwaarden 1MA: objectief medisch advies en mensgericht werken zonder poespas

Waardengedreven medisch advies van 1MA = objectief

Een objectief advies uitbrengen vinden wij heel belangrijk. Net zoals mensgericht en zonder poespas werken. Deze drie kernwaarden hebben we vastgelegd en doorgevoerd in onze bedrijfsvoering en communicatie. En daar houden we ons aan! Hoe doen we dat in de praktijk? In deze blog staat onze kernwaarde ‘objectieve medische adviezen’ centraal.

lees verder
1MA wenst u fijne feestdagen

Alles wat je aandacht geeft groeit… 

Deze gevleugelde uitspraak staat centraal in onze kerstwens voor opdrachtgevers en 1MA-collegas. Want wij ervaren dat het klopt. Vanuit onze filosofie bouwen wij met aandacht verder aan onze werkwijze met één medisch adviseur bij letselschade en objectieve beoordelingen bij arbeidsongeschiktheid. Ons jubileum klopt op de deur Bijna tien jaar geleden begonnen we als regionale pionier…

lees verder
1112x728 px Videobellen knipsel

Medisch advies op afstand tijdens corona

Medisch advies geven op afstand in coronatijd: hoe doen we dat bij 1Medisch Adviseur? En is er wel medische informatie beschikbaar, nu de zorgsector vooral bezig is met de bestrijding van het coronavirus? In dit blog vertellen we meer over het inzetten van videoconsulten in een tijd dat fysiek afspreken niet mogelijk is. Onze procedure…

lees verder
DSC3475 LR b

Even praten met de medisch adviseur

3 . 2 . 1…  Het videoconsult begint. Vanuit haar huiskamer zit onze cliënt achter haar iPad. Ze heeft zojuist op een link in de uitnodigingsmail geklikt en kwam direct in de virtuele wachtkamer terecht. De medisch adviseur zit op ons kantoor achter zijn computer en ook hij klikt om het gesprek te beginnen. Het…

lees verder