verzekeringsgeneeskundige expertises

null

Via een mensgerichte en deskundige aanpak beoordelen we de beperkingen die voortvloeien uit een medische aandoening. Wij leveren een objectief oordeel. Hierdoor zijn de betrokken partijen daarna klaar voor hun volgende stap. De kern van onze manier van werken is neutraliteit. Daarom bewaken wij het evenwicht in onze opdrachtgevers.

Kernwaarden 1MA - mensgericht, objectief, zonder poespas

de stappen van een expertisetraject

null
Aanvraag

1MA ontvangt (vaak van een verzekeraar, belangenbehartiger of de Rechtbank) een aanvraag voor een verzekeringsgeneeskundige expertise. Meestal bent u hier zelf ook bij betrokken geweest.

Planning

Wij nemen (telefonisch) contact met u op voor het inplannen van een afspraak voor het onderzoek.

Onderzoek door expertise arts van 1MA

Het onderzoek bestaat uit een vraaggesprek en indien van toepassing een gericht lichamelijk onderzoek. Dit kan tussen de 1 à 2 uur duren. Soms is aanvullend onderzoek wenselijk. Bijvoorbeeld in de vorm van een echo of röntgenfoto. Dit kan alleen met uw toestemming.

Conceptrapport (Binnen 3 weken na afspraak met expertise arts)

Na het onderzoek stelt de expertise arts (meestal binnen 3 weken) een concept- rapport op. Dit rapport bestaat uit een samenvatting van de medische gegevens en het vraaggesprek. Ook voegt de expertise een beschouwing, conclusies en antwoorden op vragen toe.

Inzage-, correctie & blokkeringsrecht

U ontvangt een beveiligde e-mail die toegang geeft tot het conceptrapport. U kunt het rapport inzien, downloaden en/of printen. U heeft het recht om eventuele feitelijke onjuistheden in het rapport aan te geven. Dit geldt niet voor de beschouwing, conclusies en antwoorden op vragen. Voor expertises bij letselschade geldt het blokkeringsrecht. In dat geval wordt het rapport niet naar de aanvrager verzonden. De aanvrager kan hier consequenties aan verbinden.

Eindrapport

De expertisearts neemt uw reactie op het conceptrapport mee bij het opstellen van het eindrapport. Uw reactie wordt hier in zijn geheel aan toegevoegd als bijlage. 1MA verzendt het eindrapport in elk geval naar de aanvrager en vaak ook rechtstreeks naar u.

voor cliënten

null

De kern van onze manier van werken is neutraliteit. Daarom bewaken wij de balans tussen verschillende opdrachtgevers. Hierdoor zijn wij niet afhankelijk van één partij. U kunt erop vertrouwen dat wij een objectief rapport uitbrengen. Bij 1MA gaan we voor een mensgerichte aanpak. Wij nemen dus graag de tijd voor u en zijn altijd bereid om mee te denken en samen naar oplossingen te zoeken. Op dit moment bieden wij onderzoekslocaties in Rosmalen, Eindhoven en Amstelveen. Het aantal locaties blijven wij uitbreiden. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

ervaringen

null

Bij 1MA vinden we het belangrijk om mensgericht, objectief en zonder poespas te werken. Dit zorgt voor een goede klanttevredenheid. Hieronder delen wij graag enkele ervaringen van cliënten die een verzekeringsgeneeskundige expertiseonderzoek bij 1MA achter de rug hebben.

voor opdrachtgevers

null

arbeidsongeschiktheid

Wij geven een objectief oordeel over de belastbaarheid van een cliënt: onze verzekeringsarts brengt oorzakelijke, onderhoudende en/of herstelbelemmerende factoren in werk, privé en persoon helder in kaart. Ook geeft de arts therapeutische suggesties.

letselschade

Onze objectieve expertiseonderzoeken zijn gericht op het vaststellen van belastbaarheid van een cliënt en zetten daarbij graag onze ervaring met letselschadetrajecten in. Wij geven ook advies over eventuele toekomstrisico’s en de gevolgen op al aanwezige ziekten en klachten.

onze opdrachtgevers

null

verzekeraars

Movir
Achmea
de Goudse
a.s.r.
Sedgwick
Allianz
Klaverblad
Aegon
En andere verzekeraars, tussenpersonen en kantoren

 

belangenbehartigers

Rechtbanken
Klaverblad Rechtsbijstand
Stichting Achmea Rechtsbijstand
Arag
DAS
Westerweel Intermediair Medisch Adviseurs
Triage
En andere advocaten- en belangenbehartigerskantoren